Montag, 8. Juni 2015

Stockbrot

Als Büe in Oberschopfe bin ich immer viel mit minnene Eltere unn Schwestere im Wald g'sii. D'Mama isch unter de Woch regelmäßig mit uns uff de Spielplatz nooch Dierschburg g'loffe, unn ziemlich oft simmer am Sunndig im Oberschopfener Wald g'wandert. Dann isch's zum Krokodilstei', zum alte Steibruch oder sogar noch witter gange. Regelmäßig hämmer dann (oft irgendwo mitte uff'em Weg) ä Fiirli g'macht unn hänn Würschtli broote.

Aber Stockbrot??
Ich kann mich nit entsinne, dass mir friäjer jemols Stockbrot 'grillt hätte.

Spätenstens mit de Kindergartezitt isch aber des Stockbrot aktuell worre. Kei Fescht mit Lagerfiir, wu nit irgendebber so ä labberiger Hefedaig mitbringt. 's isch quasi Gruppezwang, dass ma sich denne Daig um ä Stock wickelt, ibber'em Fiir schwarz räuchert unn des usse verbrännte, inni noch daigige Brot isst...

Ihr heere schun, ich bin kei Stockbrot-Fan.
Aber geschtern! Do simmer zu de Oberschopfener Lendersbachhütti g'wandert unn hänn ä klein's Fiirli g'macht.
D'Cori het Hefedaig däbii g'haa, unn diesmol hab ich gabelförmigi Stock g'schnitzt, ibber die ma denne Daig wickle / flechte het kinne. Somit isch 's Stockbrot vun alle Sitte gliichmäßig 'gritt worre. Schau do:


Ich kann Eych sage, DES Stockbrot het sogar mir g'schmeckt!


Manchmol kummt's halt vor allem uff d'Technik an, grinst
De Bischemer

Keine Kommentare: