Montag, 9. Juni 2014

Portwiin

Bii minnere erschte Interrail-Tour bin ich nooch Südfrankriich, Spanie unn Portugal g'fahre.
B'sunders güät het mir dertmols jo Porto g'falle. Nit nur, aber au wegen 'em Portwiin. Mit 'eme Belgier, wu ich im Zug kenne g'leert hab, hab ich ä ganzer Noochmittag lang die Portwiin-Kellereie abg'klappert. Sandeman, Offley's, Croft, Cálem, unn wie sie alli heiße. Nit, will uns die Führunge durch Produktion, Lagerhalle oder Museum so interessiert hätte, sondern will ma nooch jedere Führung umesunsch ein, zwei Gläser Portwiin het probiere derfe! Ihr kinne Eych viellicht vorstelle, wie mir an dem Obend heim ins Hostel g'wackelt sinn, gell?

Vun Porto üss simmer dann noch an de Küschte lang bis nooch Lissabon g'reist. Wu's dann 'em End züe 'gange isch, hab ich mir ibberlegt, wie ich am beschte ebbis vun dem leckere Portwiin mit heim nemme kinnt. Ich hab mich bii dem Probiere nämlich uff ei spezielli Sort iig'schosse g'haa (wisser Portwiin vun Cálem, wenn ich mich richtig erinner), unn den hab ich daheim noch nirgends g'sähne g'haa.

Also bin ich mit'em Nachtzug vun Lissabon nooch Porto g'fahre, hab de große Rucksack im Schließfach iig'schlosse unn bin runter zum Douro g'loffe. Dert hab ich ä Sechser-Karton Portwiin kauft, der zum Glück genau in de Tagsrucksack nii basst het.
So bin ich dann mit großem Rucksack uff'em Buckel unn Portwiin-Rucksack vor de Bruscht in de Zug nooch Paris, mit dem ganze Kladderadatsch in d'Metro, quer durch d'Stadt zum Gare de l'Est, unn vun dert mit'em Zug nooch Stroßburg. Dann war ich jo quasi schun daheim. Vun Paris hab ich üss'em Metro-Fenschter grad mol Sacre Coeur unn de Eiffelturm g'sähne, unn mehr isch es au bis hitt noch nit worre...!

Der Portwiin isch entsprechend nadierlich wie ä Schatz g'hütet worre, aber irgendwänn isch au de letschte Tropfe üsstrunke g'sii!


Aber die Liebe fir Porto isch bliibe, weiß
De Bischemer

Keine Kommentare: