Ich bin jo verruckt nach spanischem Kaffee. Dert hänn sie jo so ä b'sunderi Art Kaffee, der nennt sich "torrefacto". Do werre die Kaffeebohne mit Zucker g'röschtet / kandiert, dodurch bekummt de Kaffee so ä malzig-siäßer G'schmack. Des isch perfekt fir Milchkaffee! Hmmm!
Unn wu mir jetzt in Portugal ware, do simmer im Peneda-Geres-Nationalpark obe in de Berge bis direkt an d'spanisch Grenz kumme. Also hab ich mir's nit entgehn lehn kinne, durch die Wälder nunder bis ins nägschde spanische Dorf z'fahre. Acht Kilometer Serpentine de Berg nab, was ä Tour...!
In dem Dörfli dann het's gar kei richtiger Kauflade gää, sondern nur ä Zimmer mit Regale an de Wänd, wu's Ziigs drin g'stande isch. Unn 's halbe Dorf isch do rumg'hockt. Ich bin mir fascht vorkumme wie in Kuba....
Unn will ma jo in Spanie ware, hab ich au endlich widder uff spanisch mit de Litt schwätze kinne. Nit wie in Portugal, wu ma mit Händ unn Fiäß schwätze het miän. Also hab ich gliich g'froogt, ob's do Kaffee z'kaufe git. Die hänn mich schun in d'Kaffeestubb schicke welle, aber ich hab expliziert, dass ich jo Päckli-Kaffee (unn kei Tass Kaffee trinke) will.
Zwei Päckli Torrefacto-Kaffee het's gää, die hab ich gliich kauft! YEAH!
Der Dag war g'rettet, unn jetzt daheim schmeckt de Milchkaffee jetzt nochmol so güät, mit der Erinnerung!
Was macht ma nit alles, strahlt
De Bischemer
Mittwoch, 13. Oktober 2010
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